Værd at vide om tandlæger

Værd at vide om tandlæger

juni 26, 2020 Slået fra Af Anne

Det er utrolig vigtigt, at tage til tandlægen. Alligevel vælger mange ikke at gøre det. Nogle gange på grund af prisen og andre gange på grund af tandlægeskræk eller åbningstiderne. Her er lidt info, der forhåbentlig vil gøre dig klogere på, hvorfor du lige så godt kan tage til tandlægen.  

Vælg selv din tandlæge

I Danmark skal du selv vælge din tandlæge. Det betyder til gengæld, at du kan vælge mellem alle tandlæger i landet. Du kan for eksempel vælge en tandlæge, der er tæt på dit hjem eller én, der er tæt på din arbejdsplads, hvis det er mere praktisk. Du kan også besøge forskellige tandlæge og vælge den tandlæge, hvor kemien passer bedst. 

Det frie valg af tandlæge betyder dog også, at du også kan vælge ikke at tage til tandlægen. Det er helt op til dig, men det anbefales dog at du dine tænder bliver renset regelmæssigt hos tandlægen, fordi det er godt for tænderne. Selv hvis du ikke har huller eller andre udfordringer med tænderne, så er det godt for dine tænder at blive renset grundigt hos tandlægen. Vi renser sjældent vores tænder lige så godt selv. 

Din tandlæge vælger ikke altid priserne

Tandlægernes priser kan ofte virke ret høje. Det er dog ikke altid tandlægen selv, der vælger sine priser. Nogle af ydelserne har en fast pris og andre ydelser prissættes af de enkelte tandlæger. Det betyder dog, at det kan være en god idé, at sammenligne priser hos et par forskellige tandlæger, inden du vælger én. 

I dag tilbyder mange tandlæger forskellige finansieringsløsninger, så alle har mulighed for at tage til tandlægen. 

Få hjælp til tandlægeskræk 

Er du bange for at tage til tandlægen? Så er du langt fra den eneste. Mange danskere lider af tandlægeskræk. Dette gør desværre, at mange vælger ikke at tage til tandlægen. Der er dog nogle tandlæger, der har specialiseret sig i tandlægeskræk, så de ved præcis, hvordan de kan hjælpe dig igennem det. En af disse er Ringsted tandlægen Martin Åside, som du kan læse mere om på denne hjemmeside: http://martinaaside.dk/. De sikrer, at du får en grundig gennemgang af dit behandlingsforløb, uanset hvilken behandling, som du skal have. Derudover, så tilbyder de den nyeste teknologi inden for bedøvelser, så du kan få en smertefri behandling. Det er dog vigtigt, at du gør din tandlæge opmærksom på, at du har tandlægeskræk, så de kan give dig den bedste hjælp.