Tid til at få en rodbehandling

Tid til at få en rodbehandling

september 24, 2019 Slået fra Af Anne

Har du også på fornemmelsen, at du burde få en rodbehandling? Gør din tand ondt, når du spiser, og får du de karakteristiske jag i tanden, når du spiser enten varm eller kold mad? Vågner du om natten med smerter på grund af den, og føler du, at den føles højere end de andre tænder? Hvis ja, så har din mavefornemmelse ret, og så er det på tide at besøge en tandlæge og blive tjekket for rodbetændelse. For dette er de mest almindelige symptomer for rodbetændelse, som en rodbehandling kan fikse for dig. Dog er der mange, som undertrykker disse smerter, fordi de har noget man kan betegne som tandlægeskræk.  

Har du tandlægeskræk?

Hvis du ikke er vild med at gå til tandlægen, så kan vi fortælle dig, at du er ikke den eneste. Mange har decideret tandlægeskræk. Tanken om at skulle sætte sig op i tandlægestolen, kan måske være lidt nervepirrende for nogen. Mange forbinder blot tandlæger med smerter og lange regninger, men sådan skal det slet ikke være. Tandlægerne er der for at hjælpe dig af med dine smerter. Hvis du allerede har fået dem, behandler de dig, og ellers kan de forebygge for eksempel en så ubehagelig ting som rodbetændelse. De gør ting for dit eget bedste, og derfor er det også vigtigt at du møder op til tandeftersyn.

Intet at frygte

Derudover tager tandlægerne i Søberg venligt imod dig, og det er en god ide allerede inden, du sætter dig i stolen at fortælle dem, at du lider af en smule tandlægeskræk. Dermed vil tandlægen tage hensyn til din frygt, og stille og roligt tage dig igennem behandlingen. Gode råd fra tandlægerne er, at bestille en tidlig tid på dagen så du ikke skal gå længe og gøre dig selv mere nervøs. Derudover kan du også tage en person med, som du føler dig tryg ved.

Hvis du overkommer tandlægeskrækken, og får lavet din rodbehandling, så vil du efterfølgende føle smerter, men det skulle gerne gå væk efter højst to dage. Derefter kan du nyde, at dine tænder igen er sunde og raske.