Sådan kommer du godt i gang med dit første trommesæt

Sådan kommer du godt i gang med dit første trommesæt

november 30, 2020 Slået fra Af Anne

Har du over en længere periode gået og overvejet, om du skal komme musikken nærmere ved at lære at spille et helt nyt instrument? For mange falder valget hurtigt på trommer, fordi det er et allround instrument, der giver dig masser af muligheder for at prøve forskellige genrer af.

Men hvordan kommer du godt i gang med at spille trommer – og hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du vælger dit første trommesæt?

Vælg det rigtige trommesæt

Det kan hurtigt virke som et overvældende projekt at skulle ud og købe sit første trommesæt – især hvis du er helt grøn på området. Men inden du giver dig i kast med at kigge efter drømmesættet, kan det være en god idé at have følgende for øje:

  • Akustisk eller elektronisk? – det første valg du skal træffe, er hvorvidt du ønsker et akustisk eller elektronisk sæt. Der er fordele og ulemper ved begge dele – fx giver det akustiske sæt en bedre lyd og kan anvendes bredt, mens det elektroniske til gengæld larmer mindre men altså ikke giver den originale trommelyd.
  • Budget – når du er nybegynder, kan det hurtigt friste at investere en formue i et stort og lækkert trommesæt. Men da du aldrig har spillet før, kan det være fint at investere i et billigere et af slagsen – så kan du altid opgradere det.
  • Behov – gør op med dig selv, hvor mange timer du forventer at bruge på dit nye instrument, inden du investerer en masse penge i det.

Fysisk kursus eller online-lektioner?

Når først du har fået anskaffet dig det perfekte trommesæt, er du så godt som klar til for alvor at komme i gang. Du kan enten vælge at tilmelde dig et fysisk kursus, der kan være til stor gavn, hvis du netop ønsker en musikfaglig underviser, der kan lære dig alt fra bunden. Ønsker du derimod at spille hjemmefra, findes der heldigvis masser af online-lektioner og videoer på nettet, som du kan se igen og igen, indtil du får det hele ind under huden.