Restaurant guide København

Restaurant guide København

februar 11, 2019 Slået fra Af Anne

Der findes mange spisesteder i København, men nogle er mere anbefalelsesværdige end andre. Derfor har jeg i dette blogpost tænkt mig at tage dig igennem min guide til gode spisesteder i byen. Først vil jeg tage komme med mine anbefalinger i forhold til brunch og morgenmad, hvorefter middagsrestauranter i to prisklasser, mellemdyre og dyre restuaranter.

Morgenmad / Brunch

Du har formentlig allerede hørt om ’Mad og Kaffe’. Siden 2015, hvor de ligeledes vandt ’Byens Bedste Café, har det været en to-do liste over caféer, der er værd at besøge. Konceptet består af et afkrydsningssystem, så du frit kan vælge, hvad du har lyst til, lige fra kanelsnegle til organisk laktosefri yoghurt. Desuden tilbyder de lækker frokost, herunder blandt andet burgere og salater. Det er et populært sted, så i weekenderne kan det være en god idé at bestille bord. 

Et andet populært morgenmadssted er ’Wulff og Konstali’, som har tre caféer i Hovedstadsområdet. Stedet giver dig ligesom det ovenstående muligheden for at sammensætte din menu ud fra 22 forskellige komponenter. 

Begge steder er kendt for at have flotte serveringer, så mange tager billeder af maden, og lægger på det sociale medie Instagram. 

Ønsker du at springe skalaen, så er en brunch hos Marchal, beliggende i Hotel D’Angleterre ved Kongens Nytorv noget for sig. Det er gourmetrestaurant, som er tildelt én stjerne i Michelin guiden. De tilbyder både brunch, frokost og aftenmenuer. På Marchal skal du bestille i god tid – gerne flere måneder i forvejen. Til gengæld får du også noget ud over det sædvanlige. Maden er fantastisk, og hele oplevelsen er alle pengene værd. 

Mellemdyre restauranter 

Restaurant ’Uformel’ – Det er et sted for dig, der ønsker kogekunst på michelin-niveau, men til bistropriser. Maden bliver serveret i elegante omgivelser. De fleste af retterne koster minimum 120kr, men det er ligeledes muligt at købe en 4-retters menu inklusiv vinmenu for 800 kr. Jeg her er et sted, jeg klart vil anbefale. 

I alle Madklubbens restauranter får du fantastisk mad til fornuftige priser. Madklubben består af 9 forskellige restauranter, herunder blandt andet ’Madklubben Steak’, ’Bistro Royal’ og ’Madklubben Vesterbro’. Med Madklubbens restauranter er der helt sikkert noget lige for dig. Selv er ’Bistro Royal’ min yndlingsrestaurant i København. Flotte lokaler, lækker mad og gode råvarer samt en skøn placering ved Kongens Nytorv. Hos Madklubben er budgettet, hvad man gør det til.

‘Mash’ er ligeledes en lækker restaurantkæde i København. De byder på saftige steaks fra hele verden, friterede østers og blåmuslinger. De har en sommelier tilknyttet, så du får det helt rigtige udvalg. Her får man en rigtig god madoplevelse, hvor der er noget til enhver smag

Dyre restauranter 

Søllerød Kro er beliggende i Storkøbenhavn, og har en stjerne i Michelin guiden. Maden er selvfølgelig eksklusiv og klassisk fransk. Serveringerne er udført med perfektion i de rummelige, lyse og lækre lokaler. 

Geranium er en dansk gourmetrestaurant beliggende i det centrale København. Den er desuden landets eneste restaurant, som i Michelin guiden er blevet uddelt 3 stjerner – dette er priserne også præget af. Hvis man elsker absurd god mad og gastronomi, så er det en helt klar anbefaling herfra. 

Det var mine anbefalinger – Jeg håber du kunne bruge det til noget. Held og lykke med dit næste restaurantbesøg – måske det er et af ovenstående?