Regler om din håndsprit dispenser

Regler om din håndsprit dispenser

januar 29, 2021 Slået fra Af Anne

I dag skal alle virksomheder have håndsprit dispensere. Der er dog flere forskellige regler og råd, som myndighederne har offentliggjort vedrørende brugen og typen af håndsprit dispenser. Disse regler og råd vil blive gennemgået i det følgende. Står du og mangler en høj kvalitet dispenser, så tag et kig på udvalg på https://haandspritdispensere.dk/

Størrelsen på din håndsprit dispenser

Den 1. november 2020 blev der indført en ny lov vedrørende størrelsen på håndsprit dispensere i indgange til butikker. Dette gælder indgange, der både fungerer som indgang og flugtvej. I disse tilfælde må håndsprit flasken ikke være over 1 liter. Ved andre områder af butikken må håndsprit flasken faktisk indeholde op til 25 liter. Der kan være andre regler om brugen af håndsprit i bestemte sektorer. Eksempelvis er det kun bestemte håndsprit dispensere, der er godkendt til brug i sundhedssektoren og på plejehjem. Du bør derfor grundigt undersøge om der er særlige regler for din branche. 

Guide til brug af håndsprit

Hvis man anvender håndsprit, så er det vigtigt, at undet bruges korrekt, hvis det skal lykkedes at forebygge smitten. For at håndspritten er mest effektiv, bør den bruges på tørre og forholdsvis rene hænder. Tag gerne ringe og eventuelt ure og armbånd af, når du skal spritte af. Der kan nemlig side bakterier under ringe og ure, som bør fjernes. Når du skal spritte af, så fordel grundigts spritten på håndfladen, håndryggen og fingrene. Gnid håndspritten ind i huden indtil den er tør. Dette tager normalt kun ca. 30 sekunder. Hvis man efterfølgende får våde hænder eller skylder sine hænder med vand, så er håndspritten skyllet væk af vandet. 

Regler om håndsprit dispensere

Danmarks Beredskabsstyrelse har offentliggjort nogle tips om brugen af håndsprit dispensere med formålet at reducere brandrisikoen. Ifølge deres råd er det en god idé at begrænse antal dispensere og at sikre, at der er god afstand mellem hver håndsprit dispenser. Derudover bør alle dispenserne fyldes op uden for virksomhedens normale åbningstider, fordi dette sikrer, at der ikke er mange mennesker, når de skal fyldes. Brand risikoen kan også øges af håndsprit, der falder ned på gulvet eller bordet under dispenseren. Derfor anbefales det at investere i en dispenser med drypbakke. Hvis det er nødvendigt med en beholder, der indeholder over 5 liter håndsprit, så sørg for at den placeres tæt på en håndildslukker.