Idéer til en dag i Ringsted

Idéer til en dag i Ringsted

december 14, 2020 Slået fra Af Anne

Nogle gange kan det være rigtig hyggeligt at besøge en helt tilfældig by, bare for at gå på opdagelse. Rundt omkring på Sjælland finder du faktisk mange charmerende byer, der bestemt er et besøg værd, herunder Holbæk, Køge, Slagelse og ikke mindst Ringsted. De har hver især noget at byde på. I det følgende får du lidt inspiration til en dag i byen Ringsted, i hjertet af Sjælland. 

Restauranter i Ringsted

I Ringsted finder du en masse gode spisesteder, men hvis du elsker italiensk mad, så er La Rustica, en italiensk restaurant i Ringsted, bestemt den restaurant, som du må besøge. La Rustica serverer autentiske italienske retter, der er tilberedt af friske råvarer. Menuen byder blandt andet på bruschetta fungi, carpaccio manzo, spaghetti carbonara, pizza al pesto og meget mere. Hvis du kommer tidligt, så kan du også nyde en lækker brunch i restauranten. Derudover er det også et hyggeligt sted til en eftermiddagskaffe. 

Udover La Rustica, så er der naturligvis også mange andre gode spisesteder, herunder den klassiske Rådhuskro, de moderne restauranter Ferdinands Bøfhus og The Burger og den kinesiske restaurant Hua Yang.  

Kulturelle oplevelser i Ringsted

I Ringsted kan du faktisk få en lang række forskellige kulturelle oplevelser. I Ringsted finder du selvfølgelig en kirke: Sct Bendts Kirke. Dette er en enorm og utrolig smuk middelalderkirke, der faktisk var Danmarks første kongekirke. Kirken blev indviet i 1170. Her blev Valdemarerne begravet. 

Udover kirken kan du også besøge Ringsted Galleriet med 15 forskellige udstillere. Her kan du opleve moderne nordisk kunst af både etablerede og nye kunstnere. Udstillingerne er derfor ofte fuld af eksperimenterende kunst, som man ikke ser mange andre steder. 

I Ringsted finder du også Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. På museet, kan du faktisk prøve at køre i en ægte sporvogn. På museet har de flere end 100 sporvogne, hvoraf ca. halvdelen er blevet restaureret. Halvdelen af sporvognene er derfor at finde rundt omkring i Danmark og andre lande, hvor man kan prøve at køre i dem. 

Derudover har Ringsted også et museum og en historisk vindmølle. På museum kan du opleve en landbrugsudstilling og udstillinger om Ringsted lokalområdet. Nogle gange kan man endda opleve møllen kværne økologisk mel, som man efterfølgende kan købe med hjem som souvenir.