Find det helt rigtige stof til næste gang, du hiver symaskinen frem

Find det helt rigtige stof til næste gang, du hiver symaskinen frem

oktober 18, 2019 Slået fra Af Anne

Hvis du er en person, som sætter pris på at sy og lave dine egne hjemmeprojekter med stof, er det enormt vigtigt, at du ved, hvordan du vælger det rette stof. Stoffet har nemlig stor betydning alt efter, hvilket projekt du skal lave, og hvilke præferencer du har til slutresultatet.

Det er sådan set ikke noget problem at få fat i stof metervarer. Du kan let finde et hav af forskellige varianter online hos hjemmesider såsom stofdepotet.dk. Det store problem er derfor ikke at finde stoffet men derimod at vælge det rette materiale.

3 tips til at vælge den rette stof metervarer

Det kan være svært at vide, hvordan du finder det helt rigtige stof, hvis du er relativ ny inden for syning. Her er der derfor 3 tips til, hvordan du bedst muligt vælger det helt rette stof til netop dit projekt.

  1. Match mønster og stof

Alt efter hvilket projekt, du skal i gang med, er det vigtigt, at stoffets materiale og mønstret passer sammen. Det er nemlig sådan at særlige stoftyper skal klippes efter et bestemt mønster. Strik og strækstof skal for eksempel klippes på en anden måde end vævede metervarer.

  • Hvad skal stoffet bruges til?

Noget af det vigtigste, du bør overveje, når du skal vælge stof, er, hvad det egentlig skal bruges til. Hvis du for eksempel skal sy tøj, er der som regel et formål med tøjet. Dette formål skal du overveje, da det kan have stor betydning for, hvilket stof der fungerer bedst. Noget stof er mere solidt end andet og passer derfor til tøj, som skal være praktisk. Ved tøj som ikke skal bruges til vilde aktiviteter, er det derimod knap så vigtigt med solidt stof men vigtigere med selve udseendet. 

  • Start med mindre levende stoftyper

Hvis du ikke er vant til at sy, er det en rigtig god idé at starte ud med metervarer, som er knap så levende. Her bør du gå efter en solid mellemvægt, hvor stoffet hverken er for let og flagrende eller for tung og tykt.