Feriedestinationer – hvor går din næste rejse hen?

Feriedestinationer – hvor går din næste rejse hen?

februar 11, 2019 Slået fra Af Anne

Jeg elsker at rejse, derfor tænkte jeg, at et blogpost om sommerferiedestinationer var på sin plads. Desuden er vinteren fortsat på sit højeste, det er mørkt og koldt, og de fleste af os drømmer med garanti om sol, strand og varme. Jeg er personligt til lidt af hvert, når det gælder ferier – jeg elsker at ligge og dase på stranden eller storbyferier, men aktive ferier er ligeledes et hit. Jeg synes desuden det er spændende, at opleve uopdagede destinationer. Derfor kommer denne guide til at indeholde en god blanding af rejsemål indenfor Europa. 

For selv det lille budget kan man faktisk få en del for sine penge – det gælder bare om at gøre det rigtigt. Det kan både være for pensionisten, den studerende, børnefamilier eller bare folk, der ønsker at finde den bedste mulige pris og samtidig spare på sine penge. Jeg har selv brugt det en del – afbudsrejser. Her kan du altså finde gode rejser til fede destinationer. Vælger du at rejse udenfor sæson, er det muligt at spare endnu flere penge. 

Montenegro, Perast – det er en malerisk kystby i Kotor-bugten. Montenegro er stadig forholdsvis uopdaget, og har en fantastisk natur. Jeg besøgte Montenegro i sommer, og kan skrive under på, at naturen er noget for sig. Fantastiske bjerge, fugleliv og smukke strande. Derudover er Montenegro en billig destination, som blot ligger få timers flyvning fra Danmark. 

Storbyferier vil jeg altid lige genoverveje i højsæsonen. Det er aldrig sjovt at gå rundt i +30 grader blandt 1000-vis af turister. Porto, Madrid og Rom er blandt disse – Flotte byer, som har en masse at byde på. Jeg vil dog anbefale, at Du rejser uden for sommerens højsæson for at få mest muligt ud af byerne. Barcelona derimod har lidt af hvert, hvor du sagtens kan besøge den i højsæsonen. Fantastisk by med masser arkitektur og shopping muligheder. Derudover har byen en skøn lang strand, hvor du har mulighed for at dase og blive kølet ned, når varmen får overtaget. 

Ønsker du at tage på en aktiv ferie, så er Færøerne muligvis noget for dig. Færøerne har en utrolig natur, hvor du kan vandre i bjergene – her vil du undervejs møde mange udsigtspunkter. Naturen er uberørt, og du behøver ikke lede efter den. 

Du kan også tage på cykeltur i Frankrigs bjerge – Det gjorde jeg meget som barn, og det ville jeg ikke have været foruden. Nyd udsigten, luften og stilheden – du vil takke mig. 

Club La Santa Sport, som er beliggende på Lanzarote. Stedet byder på alle sportsaktiviteter du drømmer om. Her kan du tage hele familien med, for der er noget, som er sjovt for alle – både børn og voksne. 

Ønsker du at tage på charterferie, så er Kroatien de seneste år blevet et populært rejsemål blandt danskere. En af fordelene ved Kroatien er, modsat mange andre destinationer, at det er billigt. Tag til området nær Dubrovnik, hvor centrum er indrammet af en gammel bymur. Her er masser af historie. Der kan dog være mange turister om sommeren, så ønsker du mere rolige omgivelser, så vil jeg anbefale dig at rejse i det nordlige Kroatien, hvor der er smukke strande og naturreservater. 

Grækenland og de græske øer er ligeledes populært som rejsemål for charterferier. Rhodos, Kreta Santorini mm er kendte destinationer. Det er dog dyre at rejse på øserne end på det græske fastland. 

Det var nogle af mine anbefalinger for rejsemål i Europa – Jeg håber, du kunne bruge inspirationen til planlægningen af din og familiens næste feriedestination.