Brug epoxy til dit næste projekt

august 2, 2019 Slået fra Af Anne

Når man snakker om epoxy er der generelt to  forskellige typer. Den ene er epoxymaling mens den anden er epoxybelægning. Der er en del forskel på de to typer hvor de også vil blive behandlet hver for sig selv i det følgende.

Epoxymaling og hvordan du arbejder med det

Epoxymaling er et tokomponentprodukt der samlet hedder epoxy men adskilt består af en base og er hærder. Du kan købe epoxy hos Ekomposit. Når der skal arbejdes med epoxymaling skal hærderen eller acceleratoren blandes i basen. De to komponenter kommer ofte leveret sammen i præcist afmålt mængder. Det anbefales derudover at lave blandingen i det forhold de er kommet i og dermed blande hele mængderne af begge produkter for at få det ønskede resultat. Epoxymalingen skal blandes godt, så der ikke er områder med enten kun base eller hærder. Når epoxy er blandet godt sammen til en ensartet masse, giver det også en tilsvarende bedre resultat og en ensartet finish. Epoxymaling skal gerne gives to gange for at det dækker ordentligt og er ofte brugt i private hjem i garagen, kælderen eller skuret, ovenpå betongulv.

epoxy, epoxymaling, epoxybelægning

Epoxybelægning og hvordan du arbejder med det

Belægning af epoxy er mere tyktflydende end epoxy maling. Det består også af en hærder og en base og er dermed et produkt af typen tokomponent. Epoxybelægning er mere hårdført end epoxymaling og skal derfor kun males ud en gang på det eksisterende eksempelvis betongulv. Epoxybelægning er stærkere og bruges der for typisk i industrien, på værksteder, hospitaler, lager eller produktionshaller eller i sportshaller.

Arbejdet med epoxy

Når du arbejder med epoxy skal du have rengjort gulvet og malerrullen du arbejder med grundigt. Dels fordi der kan ligge sand eller grus på gulvet der kan stikke gennem epoxy, men hvorfor malerrullen. Malerrullen der bruges til maling af epoxy skal rengøres med tape på evt. løse hår bliver fjernet. Hvis de løse hår falder af under malingen, kan de stikke op af epoxy og give skrammer på fødderne, da hårene bliver hærdede ligesom epoxyen. Når dette er klargjort er du klar til at male og skal iføre dig pigsko. Det er for at du kan gå på gulvet efter dette er blevet malet, uden at lave  mærker. Efterfølgende skal du male hele området for at få en ensartet overflade inden det tørrer op.