4 grunde til at begynde med lystfiskeri

4 grunde til at begynde med lystfiskeri

juli 21, 2020 Slået fra Af Anne

Lystfiskeri er blevet en mere og mere populær hobby for flere forskellige aldersgrupper. Dette er en utrolig positiv udvikling, fordi der faktisk er mange helbredsmæssige fordele ved lystfiskeri, både psykisk og fysisk. Hvis du stadig går og overvejer om du skal kaste dig ud i lystfiskeri, så får du her 4 grunde til at lystfiskeri er godt for dig. 

Lysfiskeri kan holde dig i god form

Når man fisker, så bruger man kroppen utrolig meget. En fisketur består ofte af lange gåture, fordi man skal gå en del for at finde frem til de bedste fiskesteder. Derudover er kast med linen og selve fangsten også en god måde at holde dig i form. Når man fisker aktiverer altså man flere kropsdele, herunder skuldrene, ryggen, armene og mavemusklerne samt benene.    

Lystfiskeri kan reducere stress

Flere og flere af os har folk i vores netværk, der er gået ned med stress. Dette er en af de virkelig uheldige udviklinger i det moderne samfund. Den måde, som vi lever på i dag, gør mange af os stresset, men lystfiskeri kan faktisk reducere og måske endda forebygge stress. Vand har nemlig en helt særlig effekt på mennesket. Det beroliger os og gør os mindre angst. Der er altså mange terapeutiske egenskaber ved vand. 

Lysfiskeri kan styrke din selvtillid

Enhver fisketur er en form for personlig konkurrence. Man sætter ofte personlige mål om, hvor mange fisk, man gerne vil fange. Lystfiskeri kræver meget tålmodighed, så når man endelig fanger noget, så kan man næsten ikke undgå at opleve et lille boost af ens selvtillid. 

Lysfiskeri giver dig en masse D vitamin

Som lystfisker giver man sin krop en masse D vitamin, så kroppen har noget at køre på, når det bliver gråvejr i gen. Vitamin D er vigtigt for dit helbred, fordi det blandt andet regulerer mængden af calcium i kroppen. Det bidrager også til, at dine knogler og tænder forbliver sunde, og styrker dit immunforsvar. Vitamin D og solskin kan også reducere dine chancer for at få en depression. 

Er du klar til at komme i gang med lystfiskeri? Så er den nemmeste måde at komme godt igang, at købe et fiskesæt. Du kan blandt andet købe billige fiskesæt fra Billigt Fiskegrej. Husk, at du skal købe et fiskesæt til den type fiskeri, som du vil prøve.