2 trin til forberedelse af et fundament med fundablokke

oktober 25, 2019 Slået fra Af Anne

Når der bygges huse eller lignende bygninger, skal der altid lægges et sikkert og godt fundament. Det er essentielt for at væggene står godt og solidt. Hvis der ikke bliver lagt et godt fundament, kan væggene være usikre og ustabile. Det er de færreste, som ønsker ustabile vægge, og derfor er det altid vigtigt at få lavet et godt fundament.

Du kan lave dit fundament med fundablokke. Der findes mange forskellige billige fundablokke, som du kan købe, hvis du skal bygge hus, udehus, garage eller noget helt andet. Det er den perfekte måde at sikre, at væggene står perfekt og solidt, så de holder i mange år frem.

Hvis du selv skal bygge fundamentet, er der nogle ting, der skal være styr på i processen. Her er der et kort overblik over de to vigtigste trin, som skal tages inden du lægger fundamentet.

1.      Lav en afsætning

Det første du skal gøre, når der skal lægges fundament, er at tegne en tegning over det. På tegningen skal du have alle mål med, så du har en klar planlægning over, hvordan det hele skal lægges og ende ud. Når tegningen er lavet, overføres den til en afsætning i jorden. I afsætningen bruger du pæle og snore til at opstille målene fra tegningen. Herefter skal der bankes stolper i jorden i alle hjørner, så der er et klart overblik over, hvor hjørnet af fundamentet skal laves. 

2.      Lav en udgravning

Når du er færdig med afsætningen og har et klart overblik over, hvor fundamentet skal sættes, er det tid til at lave en udgravning. Ved udgravningen graver du renden ud til fundamentet, så det dernæst kan blive lagt ned i jorden. Der er stor forskel på, hvordan og hvor meget du skal grave ned i jorden. Dette handler meget om, hvilket projekt du er i gang med. Du bør derfor undersøge, hvad der fungerer godt for forskellige bygninger.

Når både afsætningen og udgravningen er lavet, er du klar til at lægge selve fundamentet med fundablokke. Når fundamentet er lagt, kan du begynde at bygge huset.